Kerst buffetlijst - Een kleine winkel vól Italiaanse verrassingen

Tutti a Tavola

Buffetlijst Feestdagen 2011

Buffetlijst

Salades

  • Rucolasalade met tomaat, gebakken pancetta (mager Italiaans spek) en pinoli (pijnboompitjes)  
  • Salade met groene knapperige sla, Parmezaanse kaas, artisjokken en kappertjes
  • Groene salade met gegrilde groenten en Parmezaanse kaas
  • Groene salade met gorgonzola piccante en gebakken paddenstoelen
  • Rucolasalade met zachte geitenkaas, pomodorelli (halfgedroogde tomaten), zwarte olijven en peperbessen
  • Groene salade met geroosterde groene asperges, parmaham, ansjovis, ei en kappertjes
  • Groene salade met geroosterde courgette, gerookte zalm, kappertjes en dille
  • Pastasalade met kip, rode ui, paprika, zontomaatjes, ei en verse basilicum (kan ook met witvis i.p.v. kip)
  • Pastasalade met mozzarella, parmezaan, ui, olijven, kappertjes en rucola
  • Rijstsalade met olijven, gedroogde tomaten, kappers, rauwe paprika, rode ui en verse peterselie
  • Insalata caprese met mozzarella, verse basilicum en tomaat (met buffelmozzarella €32,50 per schaal)
  • Salade met rivierkreeftjes, doperwtjes, paprika en verse dille

Salades worden geserveerd op schalen (voor 8 à 10 personen), met bijpassende dressing
Kosten: € 28,50 per schaal

Andere koude schotels

  • Carpaccio van bresaola (gedroogde runderhaas) met olijfolie, kappertjes en Parmezaanse kaas.
    € 3,50 per persoon (vanaf 5 personen)
  • Assorti van verse gegrilde seizoensgroenten en olijfolie extra vergine.
    € 4,50 per persoon (vanaf 5 personen)
  • Schotel met gesmoorde prei, balsamico-uitjes, zontomaatjes en rosevalaardappeltjes
    € 28,50 per schaal (schaal 8 à 10 personen)
  • Schotel met porchetta (gebraden varkensvlees gevuld met knoflook en rozemarijn) met aioli.
    € 2,75 per persoon (vanaf 10 personen)
  • Vitello tonnato (gebraden kalfsvlees) met een tonijnsaus en kappertjes
    € 3,50 per persoon (vanaf 10 personen)
  • Antipasti misti: schaal met zwarte knoflook olijven, taggiasche olijven, tapenade tricolore, artisjok gevuld met kaas, balsamico uitjes, zontomaatjes, ansjovis met knoflook, salami sopressa en een ciabatta
    € 32,50 per schaal (schaal 8 à 10 personen)
  • Antipasti di mare: schaal met: tonijn salade, ansjovis met knoflook, sardines met basilicum, zeevruchten salade, spies met ansjovis en olijf, gemarineerde rivierkreeftjes, zontomaattapenade, seppie piccante en een ciabatta
    € 32,50 per schaal (schaal 8 à 10 personen)

Hoofdgerechten (alle hoofdgerechten € 10,95 per persoon)

  • Ossobucco Alla Milanese, geserveerd met saffraan risotto en  gegrilde courgette met olijfolie
  • extra vergine en peterselie
  • Hertenstoofschotel met paddenstoelen, geserveerd met een puree van pastinaak en truffel en aardappels uit de oven met scamorza
  • Kabeljauwfilet met een tomatenkorst en witte wijn, geserveerd met een romige aardappelpuree en gestoofde wortel met olijven  
  • Truffeltagliatelle met pompoen uit de oven, paddenstoelen, gorgonzola en walnoten

Vlees en kaas

  • Affettati misti (schaal met diverse Italiaanse vleeswaren): bijvoorbeeld mortadella, prosciutto di Parma, salame mugnano, sopressa agliata en spianata romana, geserveerd met vers fruit
  • Formaggio da Tavola (schaal met Italiaanse kazen): bijvoorbeeld pecorino sardo, taleggio, gorgonzola piccante, toma piemontese en fontina, met noten, gedroogde abrikozen en wijnjelly/mostarda

Kosten vleesschotel: € 19,50 per schaal (voor 8 à 10 personen)
Kosten kaasschaal: € 24,00 per schaal (voor 5 à 8 personen)

Soepen

  • Paprika soep met mascarpone
  • Tomatenbasilicumsoep
  • Porcinisoep
  • Minestrone classico, met pasta en groenten
  • Pompoensoep met taleggio
  • Witte bonen soep met worst en pasta
  • Courgette mascarpone soep met verse munt
  • Champignon-gorgonzola soep

€ 3,25 per persoon, vanaf 2 personen

 Hartige open taarten

  • Met parmaham of geitenkaas, broccoli en pomodorelli (halfgedroogde tomaten)
  • Met geroosterde aubergine, pomodorelli en gorgonzola piccante
  • Met courgette, gerookte zalm en ricotta
  • Met porcini (eekhoorntjesbrood), champignons, uien en Parmezaanse kaas
  • Met pasta, kip óf geitenkaas, courgette, zontomaat en Grana Padano kaas

€ 28,50 per taart, voor 8 à 10 personen

Borrelhapjes

  • Bresaolarolletje met grapefruit
  • Mozzarellaspies met basilicum en tomaat 
  • Frittata (omelet uit de oven) met spinazie, pinoli, ui en zontomaat
  • Mini quiche met een groenten vulling
  • Mini quiche met een garnalen vulling
  • Champignon, gevuld met ricotta, oregano, parmezaan, peperoncino en citroen
  • Spies met gebakken worstje, zontomaatje en appelkapper
  • Spies met gemarineerde garnaaltjes
  • Spies met ansjovis, kwartelei en appelkapper
  • Gevuld tomaatje met gemarineerde rivierkreeftjes
  • Kalfsgehaktballetje met basilicum, pinoli en een zontomaatje
  • Spies met salami milano, geitenkaas en een gegrilde olijf
  • Gegrilde coquille, omwikkeld met speck
  • Halve vijg, gevuld met kaas
  • Bruschette belegd met aubergine en geitenkaas
  • Bruschette belegd met pesto, pinoli enartisjok
  • Bruschette belegd met parmaham, mozzarella en basilicum
  • Bruschette belegd met rucola, pinoli en bresaola

Alle borrelhapjes € 1,25 per stuk, de belegde bruschette zijn € 1,50 per stuk, met een minimale afname van 10 per soort

Voor op brood/ bruschette (per 100 gr)

  • Onbesmeerde bruschette (met knoflook gebakken in de oven): € 0,30 per stuk
  • Pesto verde of pesto rosso € 2,50
  • Tapenade nero: met zwarte olijven € 2,35
  • Tapenade tricolore: met groene en zwarte olijven en gedroogde tomaat € 2,35
  • Insalata al tonno: tonijnsalade met kappertjes € 1,90
  • Carluccio´s tapenade: met kappers, amandelen en knoflookolijven € 2,65
  • Tapenade met zontomaat, bleekselderie en knoflook € 3,00
  • Artisjok tapenade met munt en pecorino crotonese € 2,75

Brood (voor brood gesneden aangeleverd op schalen: meerprijs van € 3,50 per schaal met doos)

  • kleine ciabatta´s met gedroogde tomaten, noten of olijven € 0,95 per stuk
  • grote naturel ciabatta´s € 2,45 per stuk

Dolce

Desserts

  • Diverse tiramisu´s                        
    - originale: met koffie, amaretto en cacao
    - al limone: met citroen en limoncello
    - all´arancia: met sinaasappel en grand marnier
    - ai frutti di bosco: met bosvruchten en mirto
    - alle fragole: met aardbeien en limoncello (seizoensgebonden)
    Alle tiramisu´s € 29,95 (12 à 14 personen)
  • Diverse mousses
    - amarettomousse             
    - chocolademousse                        
    - framboosmousse
    Alle mousses € 19,95 (10 personen)
  • Ricotta al forno:
    Ricotta uit de oven, met honing en frambozenmousse
    Ricotta uit de oven met appel en kaneel
    Ricotta uit de oven met sinaasappel en grand marnier
    Ricotta uit de oven met kastanjes
    Alle ricotta’s al forno € 19,95 (10 personen)
  • Panna cotta: roompudding met vanille en frambozenmousse

€ 19,95 (10 personen)

Zoete taarten (wij kunnen de taarten ook in kleinere uitvoeringen bakken)

  • Walnoten-amandelspijstaart (8 à 10 personen) € 17,50
  • Perentaart met mascarpone en amandelkrokant (8 à 10 personen) € 15,00
  • Chocoladetaart met frambozenpuree (andere vullingen in overleg; 10 à 12 personen) €24,50/€ 12,50
  • Ricotta-pijnboompitjestaart € 17,50
  • Citroentaart (Verschillende formaten) € 17,50/€ 9,50/€7,50

Voor bestellingen, offertes en vragen kunt u contact opnemen met Bastiaan Jansen of Joram Nieuwland. Zie hier voor ons telefoonnummer, mailadres of faxnummer.